Destinația ta

Satul lui Mos Craciun

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Detaliile turului

A fost odata ca niciodata..

 

A fost odată ca niciodată… A fost un bătrân generos, cu dor de ducă și încărcat de daruri. A fost o mică turmă vrăjită de reni zburători. Și au mai fost crăciunițe, crăciunei, spiriduși și zâne. Și toți trăiau într-un mic sat. În Laponia exista, inițial, Satul. Apoi, Moș Crăciun (căci despre el este vorba!) a hotărât că oasele lui, ce au început să resimtă reumatismul, au nevoie de o climă mai blândă. Așa că a hotărât să își facă o nouă reședință în România, în Moldova, în comuna Negrești, din județul Neamț.

Este aproape de orașul tinereții, Piatra Neamț. La o aruncătură de băț e și istoricul Târgu Neamț, cu Cetatea Neamțului și Humuleștiul lui Ion Creangă. Mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Horaița, Sihla, Horăicioara, Almaș, Bodești, Sihăstria și Secu se af lă în vecinătate. Și câte alte locuri minunate. Așa că, aceia care vor veni să se întâlnească cu Moșul cel Bun la el acasă, îi pot f i oaspeți mai multe zile și pot face nenumărate excursii și drumeții. În plus, pot participa la diverse evenimente, pot vizita învecinatul Sat al Poveștilor, pot pleca cu suveniruri și cu amintiri deosebite.


 

 

Casa de bilete

Călătoria noastră pe Tărâmul Magic al lui Moș Crăciun pornește de la Casa de bilete. Ei, nu mai e chiar ca pe timpuri. Biletele nu mai sunt bilete, ci carduri de acces. A fost nevoit să se modernizeze și Moșul, doar nu rămânea pitit în negura timpurilor. Și, ca să simțiți că intrăm în poveste, veți primi și câte un disc magic. Să îl păstrați cu grijă, pentru că el vă va anunța când puteți intra pe poarta cea Fermecată. Veți mai primi și alte daruri, pe care le veți descoperi odată cu cumpărarea cardului de acces. Unele dintre ele vă vor ajuta să îi scrieți Moșului. Altele, să vă amintiți mereu cu drag de această vizită nemaipomenită. Nu vă mai rămâne decât să așteptați ca Discul Magic să vă anunțe că puteți începe minunata călătorie în Satul lui Moș Crăciun…

 


 

Locul magic în care îi poti scrie lui Mos Craciun..

 

Ai timp, până să pornești în vizitarea Satului, să stai câteva minute într-un loc în care îi poți scrie Moșului cel Bun. Tot anul te-ai gândit cam ce să îi ceri. E momentul să faci o recapitulare și să pui pe hârtie dorințele. Dacă ești prea mic și încă nu știi să scrii, roagă pe mămica, pe tăticul, pe frățiorul, pe surioara, pe verișorul, pe verișoara, pe bunica sau pe bunicul să te ajute. O asemenea șansă nu poate f i ratată cu niciun chip. Ești la doi pași de Moș Crăciun, iar cutia poștală în care vei pune scrisoarea este cea mai sigură din lume.

Un spiriduș ia de câteva ori pe zi scrisorile și acestea ajung mai întâi în Poștă, și apoi în Biroul lui Moș Crăciun. Nu se pot rătăci (așa cum se întâmplă prin poștă obișnuită) și nu se pot deteriora. Aici toată lumea are cea mai mare grijă ca dorințele cele mici să ajungă în siguranță la Moșul. Scrie-i cu încredere lui Moș Crăciun și – dacă știi că ai fost cuminte – așteaptă darurile lângă bradul împodobit de acasă!


 

Poarta de intrare în Satul lui Mos Craciun

 

După ce punem scrisorile fie în prima, fie în a doua cutie poștală, ajungem la Poarta de intrare în Satul lui Moș Crăciun. Un spiriduș de încredere, trimis chiar de Moșul, ne întâmpină cu un zâmbet larg. Lui trebuie să îi predăm Discul Magic, pentru ca vraja intrării în Sat să se împlinească.

De aceea trebuie să avem mare grijă de acest disc. Fără magia lui, intrarea în poveste nu va fi posibilă. Ne vom întâlni cu colegii de deplasare și – odată intrați în Satul cel Fermecat – mai descoperim o cutie poștală. E pentru cei ce, f ie au uitat să depună scrisoarea la prima cutie, fie s-au hotărât mai greu. Ei, de acum spiridușul ne va purta pe cărări de vis, printre brazii încărcați de energie, de parfum și de Povești frumoase…

 


 

 Casuta Spiridusilor

 

Spiridușii sunt ființe vesele și iubitoare de lumină. Tocmai de aceea, în tot Satul lui Moș Crăciun sunt extrem de multe luminițe și totul este foarte colorat. Prima oară, Spiridușilor nu prea le-a convenit că Moșul cel Bun a venit pe meleagurile locuite de ei. Îl priveau cam strâmb și nu prea intrau în vorbă cu el. Dar când au văzut că Bătrânul îi privea cu blândețe și le făcea daruri, s-au îmbunat și au început să vină să îi dea câte o mână de ajutor. Mai apoi, și-au construit o căsuță drăguță, ca să nu mai stea niciodată departe de Moș Crăciun. Au învățat să facă jucării, să le împacheteze și îl urmează pe Moșul pretutindeni. Aproape că îi citesc gândurile și îi îndeplinesc toate dorințele. Îl iubesc nespus și se simt minunat în căsuța lor cochetă și încărcată de bunătate.

 


Posta

Unul dintre locurile cu foarte mare activitate în Satul lui Moș Crăciun este Poșta. Aici sunt primite zilnic sute de scrisori din întreaga lume. Sunt spiriduși și crăciunițe care triază scrisorile și le pun pe țări și zone geografice. Tot ei caută numele în Cartea copiilor Cuminți, ca să îi spună Moșului tot ce vrea să știe despre fiecare copil. Trebuie să știți că sunt păsări și animale care trec neobservate în viața de zi cu zi, dar care urmăresc ce face copilul: dacă mănâncă tot, dacă e politicos, dacă învață bine. Dacă totul este în regulă, numele îi este trecut în Cartea Copiilor Cuminți. Când ajungeți la Poștă, nu uitați, dragi prieteni, să cereți să vi se pună o ștampilă, ca să aveți încă o superbă amintire!

 


 

Atelierul de jucarii

 

Ei, am ajuns într-un loc la care visează toții copiii de pe planetă: în Atelierul de Jucării. Pentru ca în dimineața de Crăciun să puteți găsi în cadouri, pe lângă dulciuri, îmbrăcăminte și cărți și jucăriile mult-așteptate, spiridușii, ajutați de crăciunițe și de zâne, construiesc jucării diverse. Făurite cu grijă și cu mult drag, jucăriile primesc la final un pic de pudră din praful Zânelor și astfel devin magice.

Toate jucăriile ce trec prin sacul Moșului sunt fermecate și trebuie să f ie păstrate cu sfințenie cel puțin până anul următor, când Moș Crăciun va sosi din nou. De altfel, bătrânelul cel simpatic gândește toate jucăriile și spune pentru cine trebuie să fie făcută fiecare. Toți cei ce lucrează în Atelierul de Jucării au suflete curate și frumoase de copii.


 

Casa lui Mos Craciun

 

Moșul cel Bun a avut mai multe case pe parcursul lungii sale vieți. A pornit de la Nazareth, acolo unde avea o casă mare. De altfel, se pare că grajdul în care Maica Domnului l-a născut pe pruncul Iisus îi aparținea. Încă de acolo a început să pregătească daruri și să le ofere copiilor. A învățat să facă bucurii celor din jur. Apoi, după atâta căldură, a hotărât să se mute în Laponia. Acolo a înjghebat o turmă de reni, din care și i-a ales pe cei de înhămat la sanie. Și-a făcut o casă frumoasă, dotată cu toate cele necesare traiului.

Și iată că, după mai multe secole petrecute în gerurile Laponiei, Moșul a hotărât să se stabilească într-o țară cu climă temperat-continentală. A ales România și, ajutat de oameni harnici, de spiriduși, elf i, zâne, crăciunei și crăciunițe, din materiale vechi de sute de ani, și-a ridicat această mândră casă, în care voi ați intrat acum. Mereu miroase a scorțișoară, și a felurite specialități de ceaiuri, aduse de pe întreg globul pământesc. Toate lucrurile sunt atent îngrijite și poartă pe ele luciul trecerii timpului. E liniște și pace aici. Doar tic-tac-ul ceasului care numără clipele până la Marea Noapte a Ajunului de Crăciun se aude… Pășiți cu grijă și cu emoție în casă! Moșul cel Bun vă așteaptă…


 

Biroul Mosului

Când nu se odihnește în casa lui încărcată de bucurie, Moș Crăciun lucrează în biroul său. Fie citește scrisorile selectate de spiriduși, fie se uită în Cartea Magică pentru a vedea ce fac copiii puși sub observație de crăciunei și de crăciunițe, fie face schițe pentru noi jucării care vor fi lucrate în atelier. Biroul e plin de scrisori puse în ramă, de diplome și tăieturi din ziare din întreaga lume. Pe lângă tot ce păstrează în mintea lui luminată, i-a rugat pe elfi să colecționeze tot ce este legat de trecerea sa pe tot globul pământesc an de an.

Să nu atingeți nimic, dragi prieteni! Moșul ține foarte mult la toate lucrurile sale și imediat ar observa dacă s-ar întâmpla așa ceva. Pe cât este de darnic și de bun cu cei din jur, Moș Crăciun nu dorește să îi fie nimic deranjat în birou, sau în casă. Cu siguranță nu se va întâmpla așa ceva, pentru că voi sunteți copii buni și înțelegători… Bucurați-vă de tot ceea ce vedeți și trăiți!


 

 Atelierul de împachetat cadouri

 

Poate că unora li se pare o joacă, dar împachetarea cadourilor este o adevărată artă. Sunt tehnici speciale pentru acest lucru, iar crăciunițele primesc acest har din generație în generație. Ele lucrează mult timp pentru ca fiecare cadou să fie împachetat drăguț, iar zânele presară pe el praf magic. Acesta ajută ca Moșul să nu fie văzut atunci când așează cadoul sub bradul împodobit.

Poate că atunci când desfăceați darurile de Crăciun nu vă gândeați cât de important este ambalajul. După această vizită, cu siguranță vă veți gândi de două ori înainte de a rupe hârtia și de a o arunca neglijent pe jos, nerăbdători să descoperiți cadoul. Atelierul de împachetat cadouri are o mare importanță, pentru că, de aici, darurile ajung direct în sacul cel încăpător al lui Moș Crăciun.


 

Sania

 

Poate că vreodată, pândind în noaptea de Ajun sosirea Moșului, ați văzut pe cer o dâră luminoasă, care s-a și șters după câteva clipe. Era sania Moșului, un element foarte important în această poveste. A încercat și alte moduri de a duce darurile în noaptea cea lungă, dar de niciunul nu a fost Moș Crăciun mai mulțumit ca de acesta. Și asta s-a întâmplat după ce mai mulți reni au venit la el la căsuța din Laponia și i s-au închinat. A tocmit mai mulți meșteri dulgheri și fierari, iar aceștia au lucrat o sanie nemaivăzută. Zânele au lustruit tălpile cu praf magic, pentru ca sania să poată zbura.

Spiridușii și crăciuneii au împodobit-o cu cetină de brad și cu globuri strălucitoare. Crăciunițele au cântat cu drag, iar cântecul lor s-a așezat ca un descântec în interiorul saniei. De aceea, pe lângă sunetele zurgălăilor, întotdeauna dinspre Sania Moșului vine o cântare plăcută. Pare mică sania, dar este foarte încăpătoare. Ca și sacul cu daruri, practic nu are fund. Poți pune în ea oricât dorești. Iar Moșul chiar are în ea tot ce este necesar pentru o călătorie atât de așteptată.


 

Grajdul renilor

 

Ia să vedem dacă voi știți numele tuturor renilor de la sania lui Moș Crăciun… Toată lumea se repede să rostească numele lui Rudolf, cel cu nasul roșu și strălucitor. El conduce echipa formată din: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen. Fiecare are câte o poveste interesantă. Spre exemplu, Comet a salvat odată sania Moșului de ciocnirea cu o cometă luând-o pe aceasta în coarne și zvârlind-o în univers. Blitzen este renul „electric”, pentru că a fost de mai multe ori lovit de fulger și este încărcat cu electricitate. Moșul îl folosește uneori și pe post de busolă.

Renii pe care îi vizitați nu sunt reni reali ci sunt , așa cum este și normal, reni magici.

Despre Rudolf se spune că a fost atins pe când era pui de Magia Crăciunului și de atunci poate lumina calea cu… nasul. Toate poveștile sunt foarte interesante, iar grajdul renilor este un loc de văzut și de ținut minte. Acum cei mai mulți dintre reni se află la antrenamente, pregătindu-se pentru marele zbor în jurul pământului. Au rămas în grajd, special să vă salute, Rudolf și Vixen. Să le oferiți și lor și celorlalți toată dragostea voastră!


 

 Magazinul de suveniruri

 

Turul nostru prin Satul lui Moș Crăciun se apropie de sfârșit. Dar nu fiți triști! Plecați de aici cu amintiri minunate și puteți lua cu voi senzaționale suveniruri. Pe de o parte ca să retrăiți oricând întâlnirile și momentele de aici și – pe de altă parte – să le duceți celor dragi obiecte deosebite, achiziționate direct din acest loc fantastic. Tot ce veți cumpăra de aici poartă emblema originală „Satul lui Moș Crăciun”.

Veți povesti rudelor și prietenilor despre această călătorie de vis, iar obiectele achiziționate din Magazinul de Suveniruri vă vor ajuta să le țineți tuturor atenția trează.

Vă mulțumim pentru vizită și vă așteptăm oricând cu mult drag!

 


 

Alte detalii ale turului:

Vizitarea parcului tematic se face ghidat de către spiridușii mei, în grupuri care nu pot depăși 30 de persoane pentru fiecare interval orar. Durata unui tur este de 30 de minute.

Program de funcționare:

Luni, Marți, Miercuri, Joi, Vineri: 09.00 – 21.00
Sâmbătă și Duminică: 09.00 – 21.00

Prețuri:

  • Tur de zi al parcului „Satul lui Moș Crăciun” de Luni până Duminică în intervalul 09:00 – 16:20 – 60 lei per copil/adult (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit)
  • Tur de seară al parcului „Satul lui Moș Crăciun” de Luni până Duminică în intervalul 16:20 – 21:00 – 100 lei per copil/adult (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit)