Destinația ta

SICILIA – Un muzeu in aer liber

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Detaliile turului

Catania – Etna – Taormina – Siracuza (optional) – Insulele Eoliene (optional) – Cefalu – Palermo – Monreale – Marsala si Erice (optional)
Plecari: 29.04 (Paste si 1 Mai), 01.09.2024
(8 zile/ 7 nopti)


O eterna raspantie a Mediteranei, splendida insula Sicilia continua sa isi seduca vizitatorii cu diversitatea impresionanta a peisajelor si a comorilor culturale. Este dificil sa descrii in doar cateva fraze Sicilia, o insula “impodobita” de stralucitoarea Mediterana care are la tot pasul monumente UNESCO. Sicilia ne impresioneaza prin diversitatea sa culturala, insula fiind stapanita pe rand de greci, romani, bizantini, normanzi si arabi, popoare care si-au lasat amprenta asupra acestor locuri.
Va invitam sa descoperiti aceasta minunata insula!


 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

Ziua 1: BUCURESTI – CATANIA
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pentru imbarcare pe zborul companiei Wizzair spre Catania. Intalnirea si plecarea vor avea loc astfel:
-Pentru grupul din 29 aprilie: intalnire la Otopeni la ora 10:00; decolare la ora 12:15. Aterizare in Catania la ora locala 13:35
-Pentru grupul din 1 septembrie: intalnire la Otopeni la ora 11:40; decolare la ora 14:00. Aterizare in Catania la ora locala 15:20
Dupa sosirea pe aeroportul din Catania, transfer cu autocarul la hotel. Cazare la hotel Sporting Baia 3* in Giardini Naxos sau similar. Vom servi cina la hotel (cina rece pentru data de 29 aprilie).

Ziua 2: EXCURSIE ETNA SI TAORMINA (120 km)
Mic dejun la hotel. Dimineata ne vom imbarca in autocar pentru a vizita doua dintre cele mai importante atractii turistice din Sicilia: Vulcanul Etna si statiunea Taormina. Etna este cel mai mare vulcan activ din Europa; vom parcurge drumul spre vulcan trecand pe langa culturi cu vita de vie, livezi de citrice, paduri de castani si peisaje bizare create de lava, pana vom ajunge la altitudinea de 1900 m. La aceasta altitudine vom face o oprire de aproximativ 3 ore. Optional (contra cost) se poate face o ascensiune pana la 2900 m. Continuam cu vizita renumitei statiuni Taormina situata pe coasta de est a insulei, deasupra a doua golfuri a caror imagine este desprinsa parca dintr-o carte postala. Orasul a fost construit pe Muntele Tauro, iar in fundal se vede vulcanul Etna; este o priveliste care iti taie pur si simplu respiratia. Vom face un tur pietonal in centrul istoric al orasului unde se afla cel mai renumit obiectiv turistic: teatrul grec care dateaza din secolul al III-lea î.Hr (intrare optionala). Intoarcere la hotel. Cina este inclusa si va fi servita la hotel.

Ziua 3: EXCURSIE OPTIONALA INSULELE EOLIENE: LIPARI SI VULCANO (180 km)
Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala catre Insulele Eoliene. Aceste insule alcatuiesc un arhipelag vulcanic situat in nordul Siciliei, in Marea Tireniana, iar numele lor vine de la semizeul vantului, Aeolus. Lipari este cea mai mare dintre insulele Eoliene si in timpul popasului pe insula puteti vizita orasul istoric. Navigand in jurul insulei, veti descoperi formatiuni stancoase cu forme ciudate, modelate de vant, apa si timp. Urmatoarea oprire este insula Vulcano, unde veti avea ocazia sa inotati in apele calde, bucurandu-va si de plaja. Ecotaxa si pranzul nu sunt incluse. Intoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA SIRACUZA (240 km)
Mic dejun. Excursie optionala la Siracuza. Azi vom descoperi impreuna Siracuza, celebrul oras al lui Arhimede. La Siracuza se afla ruinele celei mai frumoase si mai importante colonii grecesti din Magna Graecia. In parcul arheologic Neapolis vom putea admira vestigii care dateaza atat din perioada greaca, din sec al V-lea i.Hr, dar si din perioada romana. Teatrul grec, ruinele teatrului roman, pestera Cordari, si “urechea” lui Dionysos sunt doar cateva din vestigiile ce pot fi vazute aici. Pe langa parcul arheologic, orasul Siracuza in sine este o atractie importanta deoarece este o dovada a istoriei tumultoase a Siciliei, fiind dominata pe rand de bizantini, bourboni, arabi, normanzi si aragonezi. Siracuza veche este un exemplu unic de dezvoltare a civilizatiei mediteraneene timp de trei milenii si pentru acest motiv a fost inclusa pe lista UNESCO. In centrul istoric al orasului Siracuza situat pe insula Ortigia vom putea vedea fantana Dianei, templul Minervei, fantana Arethusa si Catedrala din Siracuza construita peste templul zeitei Atena din secolul al VII-lea i.Hr. Inoarcere la hotel, cina si cazare.

Ziua 5: GIARDINI NAXOS – CEFALU – PALERMO (285 km)
Dupa micul dejun vom pleca spre Cefalu, unul dintre cele mai frumoase si evocatoare orase de coasta din Italia. Dupa sosire, vom face un tur de oras panoramic. Orasul este situat pe tarmul nordic al insulei. In antichitate, orasul era cunoscut de greci drept Kephaloidion sau “capul” (referindu-se la promontoriul
care domina orasul), iar de romani era numit Coephaledium. Arabii l-au numit Gafludi care insemna “orasul fortificat cu ape din abundenta”. Orasul Cefalu este dominat de o stanca impozanta cu o inaltime de 270 m care era cunoscuta fenicienilor drept “Promontoriul lui Hercule”. Centrul istoric al orasului este dominat de catedrala gigantica in stil normand construita la ordinul lui Ruggero Normandul al II-lea. Pe langa Catedrala, in orasul medieval Cefalu sunt si alte monumente pe care le putem admira: Palazzo Maria si Osteria Magno din secolul al XIII-lea. Dupa turul de oras in Cefalu, plecare spre Palermo. Sosire si cazare la hotel Mediterraneo 3* sau similar in Palermo.

Ziua 6: PALERMO – MONREALE (20 km)
Mic dejun. Azi vom face un tur panoramic al orasului Palermo, capitala culturala, economica si turistica a Siciliei, un oras bogat in istorie, arta si cultura. Desi considerat un oras al contrastelor, totusi Palermo are comori culturale incontestabile. Pe parcursul turului de oras, vom putea admira cele mai frumoase obiective turistice: Palatul Normand cu capela Palatina, Palazzo Mirto, opera din Palermo si Teatro Massimo unde s-au filmat scenele finale din trilogia “Nasul”. In continuare vom vizita orasul Monreale care este situat la doar 10 km distanta de Palermo. Situat pe colina Monte Caputo, orasul ne dezvaluie o frumoasa priveliste asupra orasului Palermo si a vaii fertile Conca D’oro. Pe langa prelivelistea deosebita, cea mai importanta atractie turistica din Monreale este Catedrala, monument national si unul dintre cele mai fine exemple de arhitectura normanda din Sicilia. Intoarcere la hotel in Palermo si cazare.

Ziua 7: EXCURSIE OPTIONALA MARSALA SI ERICE (295 km)
Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala pe coasta de vest a insulei, la Marsala si Erice. Marsala este cel mai vestic oras sicilian si este situat in zona viticola a insulei; aici se produce faimosul vin de Marsala pe care veti avea ocazia sa il degustati (degustarea nu este inclusa in pretul excursiei). Excursia continua pe coasta de vest a insulei, renumita pentru saline si morile de vant pana la orasul medieval Erice situat la 800 m deasupra nivelului marii; de aici veti putea admira superba panorama a coastei de vest si a insulelor Egadi. Intoarcere la Palermo si cazare.

Ziua 8: TRANSFER PALERMO – CATANIA (200 km). ZBOR CATANIA – BUCURESTI
Mic dejun la hotel. Eliberarea camerelor de hotel inainte de ora 11:00. Transfer la aeroportul din Catania pentru imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare, astfel:
-Pentru grupul din 29 aprilie: decolare din Catania la ora 14:10 si aterizare in Bucuresti la 17:20;
-Pentru grupul din 1 septembrie: decolare din Catania la ora 15:55 si aterizare in Bucuresti la ora 19:05.

 


PRET/persoana: 925 EURO
(loc in camera dubla, taxe incluse)
A treia persoana in camera dubla (pat suplimentar pliant): 895 EURO
Supliment camera single: 195 EURO
*Maxim 4 camere Single per grup


 

SERVICII INCLUSE:
•transport cu avionul Bucuresti – Catania – Bucuresti cu compania Wizzair;
•un bagaj de cala de 20 kg si un bagaj mic de mana;
•7 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3* in camera standard: 4 nopti in Giardini Naxos si 3 nopti in Palermo;
•4 cine la hotelul din Giardini Naxos;
•transferuri cu autocarul de la aeroport la hotel si retur;
•transport local cu autocarul conform programului;
•excursie de o zi la vulcanul Etna si vizita orasului Taormina;
•tur de oras panoramic in Cefalu;
•tur de oras in Palermo si vizita Monreale;
•insotitor roman de grup.
•taxele de aeroport (pot suferi modificari);
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna ianuarie, anul 2024. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul circuitului