Destinația ta

SPANIA DE NORD – Vacanta de Paste si 1 Mai

Distribuie:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Detaliile turului

Madrid – Burgos – La Rioja – Bilbao – San Sebastian – Santander – Santillana del Mar – Oviedo – La Coruna – Lugo – Salamanca
Perioada: 28.04 – 07.05.2024
(10 zile / 9 nopti)


Nordul Spaniei este la fel de spectaculos ca si restul tarii, de o mare diversitate peisagistica si arhitecturala. Va invitam sa descoperiti: Burgos – cu celebra catedrala cu mormantul lui El Cid, Bilbao – cel mai important oras al Tarii Bascilor, La Santander – insorita capitala a Cantabriei, Oviedo – centrul spiritual si intelectual al Asturiei, Coruna – oras tipic galician, Salamanca – unul dintre cele mai frumoase orase renascentiste din Europa.


 

PROGRAMUL CIRCUITULUI:
Ziua 1: BUCURESTI – MADRID

Intalnire la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 05:30 dimineata pentru imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Madrid. Sosire in Madrid la ora locala 11:15, transfer in centrul orasului pentru tur de jumatate de zi cu ghid local. Sunt cuprinse principalele obiective turistice: Puerta del Sol, celebrul bulevard Gran Via, Plaza Cibeles. Turul de oras se incheie cu vizitarea Palatului Regal (intrare inclusa). Ne vom petrece apoi amiaza intr-un mod relaxant, facand o plimbare in Plaza Mayor, principala piata a orasului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piata de marfuri, chiar si executii publice in vremurile Inchizitiei. Plaza Mayor este azi una dintre atractiile principale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Dupa incheierea turului, transfer si cazare la hotel Melia Castilla 4* in Madrid (sau similar).

Ziua 2: MADRID – EXCURSIE OPTIONALA SEGOVIA Mic dejun.

Va propunem o excursie optionala la Segovia, unul dintre orasele spaniole istorice, aflat la 100 km de Madrid. Centrul istoric cu monumentele si bisericile sale in stil romanic, cartierul evreiesc dar in special Apeductul Roman au facut ca acest oras sa fie declarat patrimoniu UNESCO. Plaza Azoguejo este plina de magazine cu suveniruri, restaurante sau cunoscutele baruri de „tapas” unde puteti sa degustați ceva tipic zonei. Principalul obiectiv turistic al pieței este Apeductul Roman, simbolul orasului. Opera a ingineriei romane, cea mai importanta din Spania, se crede ca apductul a fost construit in timpul imparatului Flavius, la sfarsitul secolului I si inceputul secolului al II-lea. Seara ne intoarcem in Madrid. Tarif valabil pentru minim 20 persoane platitoare: 100 euro/persoana (include intrare la Alcazar, Catedrala, La Granja). Cazare la hotel 4* in Madrid.

 

Ziua 3: MADRID – BURGOS – BILBAO (400 km) Mic dejun.

Dimineata devreme vom pleca spre Burgos, unde vom face o scurta oprire. Burgos este unul dintre cele mai importante orase din zona de nord, turistii fiind atrasi in special de catedrala orasului, ce dateaza din anul 1222. Tot aici este si mormantul legendarului erou spaniol El Cid. Burgos este o destinatie ce se remarca prin prezenta bisericilor si a manastirilor si a multor constructii medievale. Plecam apoi catre regiunea La Rioja, zona din Spania in care se produce cel mai mult vin rosu de catre cei peste 11000 de cultivatori, avand 600 de crame si o productie anuala de peste 400 milioane de sticle. Vom face o degustare de vinuri intr-una din celebrele bodegas (crame). Plecam apoi catre Bilbao. Cazare la hotel Carlton Bilbao 5* (sau similar).

Ziua 4: BILBAO Mic dejun.

Dimineata este dedicata unui tur de oras cu ghid local. Bilbao este cel mai important oras din Tara Bascilor. Minuni ale arhitecturii moderne precum Muzeul Guggenheim si Palatul Euskalduna atrag mii de turisti in Bilbao, contrastand puternic cu „casco viejo” – centrul istoric, ce dateaza din secolul XIV. Localnicii vorbesc propria limba – euskera – limba care nu are similitudini cu spaniola si cu nicio alta limba din lume. Si nu doar limba este aparte, ci si gastronomia, arta, muzica si sporturile, toate facand din aceasta regiune un tinut cu adevarat special. Bascii originari sunt priviti ca fiind ultimii supravietuitori ai triburilor aborigene care au populat odinioara Europa. Acestia sunt cu adevarat speciali – de la grupa sanguina pana la trasaturile fizice. Dupa amiaza timp liber pentru vizitarea celebrului muzeu Guggenheim. Cazare in Bilbao.

 

 

Ziua 5: BILBAO – EXCURSIE OPTIONALA SAN SEBASTIAN SI BIARRITZ Mic dejun.

Astazi va propunem o excursie optionala catre San Sebastian numit Donostia in limba basca – o statiune de litoral situata pe coasta Atlanticului, in Golful Biscaya din nordul Spaniei. Este o destinatie turistica recunoscuta pentru plajele foarte bune, un oras cu bulevardele largi, cladiri moderne dar si clasice, pentru parcurile cu flori multicolore, pentru clima umeda si schimbatoare. Dintre zonele de interes, centrul vechi ofera cafenele, baruri, cluburi si restaurante, unde puteti gusta traditionalele ”tapas”. Monumentele arhitectonice ale orasului sunt: Biserica Baroca Santa Maria, Biserica Gotica San Vincente si Muzeul San Telemo. Plecam apoi catre Biarritz, faimoasa si exclusivista statiune aflata pe coasta franceza. Aceasta ofera kilometri intregi de plaje cu nisip, o gama variata de sporturi pe apa, arhitectura caracteristica secolului XIX, restaurante, baruri, cafenele. Seara ne intoarcem in Bilbao. Tarif valabil pentru minim 20 persoane platitoare: 90 euro/persoana. Cazare in Bilbao.

Ziua 6: BILBAO – SANTANDER – SANTILLANA DEL MAR – OVIEDO (300 km) Mic dejun.

Plecam catre Santander, oras – statiune de litoral, un important centru turistic de pe coasta de nord a Spaniei. Insorita capitala a Cantabriei se desfasoara de-a lungul celui mai mare port natural (golf) din Marea Cantabria. Stilul arhitectonic de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea este cel mai bine reprezentat de cazinourile din apropierea plajelor. Plecam catre Satillana del Mar, unul dintre orasele ce fac parte din renumitul „El Camino” catre Santiago de Compostela. Orasul a fost ridicat de crestini in secolul VIII, odata cu Biserica Sfanta Juliana. In zilele noastre biserica inca se poate vedea in centrul orasului ce a fost declarat Monument National. In apropiere de oras se afla Pestera Altamira – important sit arheologic din Spania. Aici pot fi vazute desene preistorice datand de peste 15.000 de ani. Ne vom continua drumul spre Oviedo. Cazare la hotel IBERIK Santo Domingo Plaza 4* in Oviedo (sau similar).

Ziua 7: OVIEDO – LA CORUNA (290 km) Mic dejun.

In Oviedo se gaseste una dintre cele mai vechi universitati europene, inaugurata in 1608. Alte monumente de mare valoare istorica si arhitectonica sunt: Manastirea San Vicente, Catedrala ce dateaza din secolul al XIII-lea, Bazilica San Julián de los Prados, cladirea Camerei de Comert. Conform unor surse istorice, orasul a fost intemeiat in anul 761 de calugarii Maximo si Fromestanus. Urmatorul punct al calatoriei noastre este La Coruna (in limba spaniola) sau A Coruna (in limba galiciana). Acesta este al doilea oras ca marime din Galicia, dupa Vigo, si fosta capitala a provinciei pana in 1982. La Coruna este un important port international, un oras garnizoana si un centru de pescuit, cu fabrici mari de conserve. Orasul vechi – Ciudad Vieja, format dintr-o colectie de stradute, piatete si biserici medievale, pastreaza inca legaturi stranse cu vechiul port. Tot aici se afla si Turnul lui Hercules, unul dintre simbolurile orasului La Coruna. Cazare la hotel AC Hotel La Coruna 4* in La Coruna.

Ziua 8: LA CORUNA – EXCURSIE OPTIONALA SANTIAGO DE COMPOSTELA Mic dejun.

Timp liber sau excursie optionala Santiago de Compostela, unul dintre cele mai importante centre crestine de pelerinaj. Numele orasului a fost preluat de la Sfantul Apostol Iacob, prima biserica dedicata acestuia fiind ridicata in secolul al IX-lea, pe locul fostului sau mormant. Centrul istoric al orasului Santiago de Compostela a fost inscris in anul 1985 pe lista Patrimoniului cultural UNESCO. Principalele atractii turistice sunt: Catedrala, Manastirea San Pelayo, Muzeul de Arta Sacra. Santiago de Compostela se afla la aproximativ 35 km de coasta Atlanticului si la 74 km sud de orasul La Coruna, si este punctul terminus al faimosului traseu medieval de pelerinaj Camino de Santiago – Drumul lui Iacob. Tarif valabil pentru minim 20 persoane platitoare: 90 euro/persoana. Cazare la hotel 4* in La Coruna.

Ziua 9: LA CORUNA – LUGO – SALAMANCA (495 km) Mic dejun.

Parasim coasta Atlanticului foarte devreme, iar prima oprire este in Lugo, singurul oras din Europa inconjurat complet de zidurile intacte ale unei cetati romane. Peretii ating o inaltime de 10 – 15 metri de-a lungul unui circuit de 2117 m, cu 71 turnuri si 10 porti. Ce