Tunisia

Țară unică prin exotism, cultură și tradiții

Tunis – Cartagina – Sidi Bou Said – Dougga – Hammamet – Kairouan – El Djem – Sousse – Port El Kantaoui – Monastir – Tunis

Perioada: 27.03 – 03.04.2019

(8 zile/7 nopti)


Tunisia, cea mai mica tara din Africa de Nord are o istorie bogata, datorita pozitiei sale strategice. In decursul celor trei mii de ani de existenta, a vazut trecerea fenicienilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, arabilor, turcilor, spaniolilor si in cele din urma a francezilor, toti lasand marturii ale trecerii lor prin aceste locuri. In zilele noastre, Tunisia este inca o punte intre lumea occidentala, cea africana si cea islamica. Pe langa urmele unui trecut lung și plin de evenimente, Tunisia este o tara bogata, cu plaje frumoase ce se intind de-a lungul Mediteranei, cu dealuri singuratice si regiuni desertice, cu orase si sate pitoresti ce-i definesc originalitatea.

PROGRAMUL CIRCUITULUI:

 Ziua 1 (27.03): BUCURESTI – TUNIS

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 07:55. Plecare spre Tunis cu compania TURKISH AIRLINES la ora 09:55, cu schimbarea cursei la ISTANBUL. Sosire in capitala Tunisiei la ora locala 15:35 si transfer catre hotel. Dupa amiaza libera pentru odihna. Cina si cazare la hotel Phebus Gammarth 4* sau similar in Tunis.

 Ziua 2 (28.03): TUNIS – CARTAGINA – SIDI BOU SAID – TUNIS

Mic dejun. Astazi vom descoperi orasul Cartagina unde vom vizita ruinele civilizatiilor feniciene si romane. Cartagina a fost fondata pe Dealul Byrsa, in secolul al VIII-lea î.Hr., de catre legendara printesa Elissa-Dido. Mozaicurile romane se afla langa ruinele cladirilor feniciene datand din secolul al VIII-lea î.Hr. Acest loc minunat a fost teatrul unei mari violente, dupa cum a scris un istoric roman despre caderea Cartaginei: „orașul a fost ars pana la temelii, iar pamanantul blestemat a fost acoperit cu sare pentru a-i asigura decaderea”. Declarat monument national, orasul Cartagina (adica “Noul Oras”, in limba feniciana) abunda de vestigii ale Imperiului Roman: bai, locuinte, mozaicuri, temple, sanctuare precum si renumitul port naval al cartaginezilor. Vom servi pranzul (optional) la un restaurant local apoi ne vom continua calatoria spre ”orasul albastru” Sidi Bou Said, unde vom descoperi stilul de viata tunisian, cu uimitoarele vederi panoramice spre mare si munti. Vom avea timp liber pentru plimbare si cumparaturi. Seara ne vom intoarce la hotel Phebus Gammarth 4* sau similar.

 Ziua 3 (29.03): TUNIS – PARCUL NATURAL ICHKEUL – TEBOURSOUK – DOUGGA – HAMMAMET

Dupa micul dejun vom pleca catre Parcul Natural si Lacul Ichkeul – una dintre cele mai cunoscute locatii pentru popasurile pasarilor migratoare. Este o atractie speciala pentru o vasta varietate de pasari, cu o intindere de circa 12.600 de hectare. Padurea de pe Muntele Ichkeul (altitudine 511 m) este acoperita cu arbori salbatici de maslini si carob, ienupar, sparanghel si alte specii de plante. Va puteti bucura de privelisti minunate ale mlastinii si pasunilor din jurul lacului, unde egretele, heronii si gastele albe se hranesc printre stufarisul salbatic de apa. Vom putea vedea pasari precum: lopatari, egrete, flamingo, precum si o varietate mare de rate de iarna, in timp ce pasarile de prada zboara deasupra zonei – vulturi cu picioare lungi, ulii negri etc. Dupa vizitarea parcului vom porni catre Teboursouk. Vom servi pranzul la un restaurant local, apoi vom vizita situl roman Dougga, inclus in Patrimoniul UNESCO si considerat “cel mai bine conservat oras mic roman din Nordul Africii”. Vestigiile sale reflecta o istorie bogata si contrastanta, marcata de triburile berbere numidiane si de civilizatia romana. Vom vizita Baile Termale, Teatrul, Capitolul, Mausoleul Libian. Dupa vizitarea sitului vom pleca catre Hammamet. Cazare si cina la Hotel Sentido Le Sultan 4* sau similar in Hammamet.

 Ziua 4 (30.03): HAMMAMET – optional CAPE BON – NABEUL – NEAPOLIS – KERKOUANE – HAMMAMET

Mic dejun. Timp liber. Va puteti bucura de plaja hotelului sau puteti alege o excursie optionala. Optional, excursie la Cape Bon – plecare spre Nabeul, capitala olaritului unde vom vizita un atelier tunisian de olarit. Vom putea vizita de asemenea Muzeul de la Nabeul precum si situl Neapolis. Vom continua cu vizitarea cetatii de la Kelibia. Dupa vizitarea cetatii, vom pleaca catre Kerkuane care este un oras in nord-estul Tunisiei, langa Cap Bon. Acest oras fenician a fost probabil abandonat in timpul primului razboi punic (circa 250 î.e.n.) nefiind reconstruit de catre romani. Este vechi de aproximativ 400 de ani fiind unul dintre cele mai pretioase situri arheologice din Tunisia. Excavatiile au dezvaluit ruine din secolele IV și III e.n., unde sunt vizibile multe case cu fatade colorate. Casele au fost construite intr-un plan standard, in conformitate cu amenajarea teritoriului din acea perioada. Plecare spre El Haouaria, un sat mic, in care locuiesc vanatori de soimi. Vom servi masa de pranz la un restaurant local, dupa care vom continua catre Korbous, Spa termal cunoscut din timpul romanilor denumit «Aquae Calidae Carpitanae». Vizitarea bazei de ape termale renumite pentru virtutile terapeutice. Dupa-amiaza tarziu, intoarcere in Hamamet. Cina si cazare la Hotel Sentido Le Sultan 4* sau similar.

Ziua 5 (31.03): HAMMAMET – KAIROUAN – EL DJEM – SOUSSE

Dupa micul dejun plecare spre Kairouan – Capitala spirituala a Tunisiei islamice, primul oras colos din Maghreb si unul dintre cele mai vizitate orase din tara. Vom vizita Marea Moschee Jamaa Sidi Oqba, cel mai vechi sit religios al lumii islamice de vest. Vom vizita de asemenea Mausoleul Sidi Sahib, numit si Moscheea cu trei usi, construit in secolul al XVII-lea in memoria lui Abu Zama El Belaoui, unul dintre insotitorii profetului Mohamed. Continuam vizita cu Bir Barrouta; apoi vizitam si Bazinele Aghlabite, construite in secolul al IX-lea; vom strabate soukurile din Medina (piete traditionale) cu bazarul de covoare si articole de artizanat tunisian. Dupa pranz continuam spre El Djem, unde vom vizita amfiteatrul roman. Datand din secolul al II-lea, acesta este unul dintre cele mai importante trei amfiteatre din lume, dupa cele de la Roma si Capoue. Vom vizita muzeul El Djem, care gazduieste mozaicuri rafinate din intreaga regiune. In spatele muzeului s-au descoperit ramasitele unor vile romane cu unule dintre cele mai frumoase mozaicuri din lume. Peacock’s House si Domus Sollertiana se numara printre cele mai reprezentative vile de lux ale vremii. Dupa amiaza vom pleca spre Sousse. Cazare si cina la hotel 4* in zona Sousse – Port el Kantaoui.

 Ziua 6 (01.04): SOUSSE – PORT EL KANTAOUI – MONASTIR – TUNIS

Dupa micul dejun vom face turul orasului Sousse, al treilea oras ca marime din Tunisia si una dintre cele mai importante zone turistice din tara, nu inainte de a vedea si marina Portului El Kantaoui. Vom vizita muzeul din fortareata Kasbah, construita in anul 859. Muzeul gazduieste o colectie importanta de mozaicuri romane de o calitate artistica extraordinara. Vom servi pranzul la un restaurant traditional in Sousse sau in Monastir apoi continuam cu explorarea orasului Monastir. Spre seara sosire in Tunis, cazare si cina la Hotel Golden Tulip 4* (sau similar).

 Ziua 7 (02.04): TUNIS – optional BARDO si MEDINA                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Mic dejun. Astazi avem timp liber la dispozitie pentru a explora orasul singuri sau optional impreuna cu ghid local si autocar vom merge la Muzeul Bardo ce gazduieste cea mai mare colectie de mozaicuri romane din lume. Palatul Bardo a fost construit in stil andaluz, cu plafoane frumoase din lemn sculptat si ornamente autentice. Apoi continuam  cu vizitarea Medinei, unde vom putea servi pranzul la un restaurant local. Apoi vom explora strazile si pietele Medinei, inima istorica a orasului, o aglomerare densa de alei si pasaje acoperite, pline de mirosuri si culori intense, unde se practica un comert authentic, de la articole din piele pana cele mai fine filigrane. Cazare si cina la Hotel Golden Tulip 4* Tunis sau similar.

 Ziua 8 (03.04): TUNIS – BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer catre aeroportul din Tunis pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia ISTANBUL, cu decolare la ora 10:55. Schimbarea cursei la ora 18:45 si aterizare in Bucuresti la ora locala 20:05.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

PRET/persoana: 990 EURO

(loc in camera dubla, taxe incluse)

Supliment camera single: 150 EURO Copil cu varsta 2-12 ani: reducere 50 euro

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SERVICII INCLUSE:

 • transport cu avionul Bucuresti – Tunis – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES, via Istanbul;
 • 7 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina): 4 nopti in Tunis, 2 nopti in Hammamet si 1 noapte in zona Sousse-Port El Kantaoui la hotel 4* standard local;
 • transferuri aeroport – hotel – aeroport;
 • tururi de oras cu ghizi locali in Hammamet, Tunis, Sousse si Kairouan;
 • mese de pranz in zilele 2, 3, 5 si 6;
 • intrarile la obiectivele turistice mentionate in program;
 • ghid local pe toata durata sejurului (exceptie zilele libere);
 • insotitor roman de grup;
 • taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).

Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna august 2018. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

NU SUNT INCLUSE:

 • bacsisurile (se practica in Tunisia: 40 EURO/persoana, se achita la sosirea in Tunisia reprezentantului agentiei);
 • bauturile alcoolice sau racoritoare la mese;
 • excursiile optionale;
 • asigurarea medicala si

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):

27.03: Bucuresti 09:55 – Istanbul 12:20 / Istanbul 14:20 – Tunis 15:35

03.04: Tunis 10:55 – Istanbul 15:45 / Istanbul 18:45 – Bucuresti 20:05

EXCURSII OPTIONALE (minim 20 participanti, preturi informative):

 • Cape Bon- Nabeul – Neapolis – Kerkouane cu pranz inclus: 70 EURO/ persoana;
 • Muzeul Bardo – Medina cu pranz inclus: 65 EURO/

GRUP MINIM: 26 persoane.

Pentru un grup de 20-25 persoane, pretul se majoreaza cu 45 EURO/ persoana.

Pentru un numar mai mic de 20 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza.

De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

CONDITII FINANCIARE:

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 30 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 5% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face intre 120 zile – 91 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 90 zile – 61 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 60 zile – 46 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 45 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 30 zile inaintea

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

TRANSFERURI PRIVATE DIN PROVINCIE LA / DE LA AEROPORT (MINIM 2 PASAGERI):

20 EURO/adult /dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PLOIESTI, GIURGIU, URZICENI

25 EURO/adult/dus-intors si 10 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TARGOVISTE

30 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SINAIA, PITESTI, ALEXANDRIA, BUZAU

35 EURO/adult/dus-intors si 15 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele PREDEAL, SLOBOZIA

40 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele BRASOV, CALARASI

45 EURO/adult/dus-intors si 20 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele FOCSANI, SLATINA

50 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CONSTANTA, CARACAL

55 EURO/adult/dus-intors si 30 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele CRAIOVA, RM VALCEA, BRAILA, GALATI, TECUCI, FAGARAS

65 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele TULCEA, BACAU

70 EURO/adult/dus-intors si 35 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul SIBIU

80 EURO/adult/dus-intors si 45 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasele SIGHISOARA, MEDIAS

95 EURO/adult/dus-intors si 50 EURO/copil 2-12 ani/dus-intors din orasul TG MURES

NOTA: Serviciul de transfer privat este valabil in limita locurilor disponibile la momentul rezervarii.

OBSERVATII:

·         DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;

 • clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
 • conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe politiadefrontiera.ro;
 • persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite);
 • agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
 • tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in
 • distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
 • hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii;
 • pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor;
 • persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa se retraga fara penalizari sau sa opteze pentru camera single;
 • agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru eventualele perturbari ale orarului de zbor;
 • in situatia in care turistul achizitioneaza bilete de avion pe zboruri interne iar acestea nu mai corespund noului orar de zbor al cursei internationale, agentia nu are obligatia de a suporta eventualele diferente de pret ocazionate de reemiterea biletelor pe cursa interna; daca circuitul se anuleaza din cauza neintrunirii grupului minim, agentia nu este obligata sa suporte costul respectivelor bilete de avion;
 • conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite conditii obiective;
 • conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
 • politica de prealocare a locurilor in avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect;
 • agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
 • excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de 20 persoane. La un numar mai mic de participanti pretul creste proportional; daca numarul persoanelor inscrise la excursiile optionale este suficient de mare, insotitorul de grup se va alatura turistilor care au achizitionat respectivele excursii, astfel incat cei care raman la hotel vor avea program liber fara insotitor;
 • bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii;
 • asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
 • prezentul document constituie anexa la contractul de prestari